Kerja Secara Part-Time & Full time Di Rumah/ Buat Duit Online Di Rumah: Tip Untuk Tingkatkan Trafik Ke Website.

Pages

Thursday, January 7, 2010

Tip Untuk Tingkatkan Trafik Ke Website.

Salam,

Hari ini saya nak berkongsi sedikit tip kepada ahli-ahli flb untuk tingkatkan trafik ke website korang. antara langkah2 yang korang boleh lakukan :-

1. Tinggalkan komen di blog2 yang mempunyai ramai pelawat dan buat komen yang bersesuaian dengan topik yang ditulis oleh penulis blog.Jangan pula tinggalkan komen yang tak selari dengan tajuk yang ditulis.Korang boleh buat dengan dua cara..


a)Gunakan nickname seperti "Pelik Tapi Benar,RM550 Sehari Cara Mudah" di ruangan nickname..pelawat blog sudah tentu akan tertarik dengan ayat sebegini dan seterusnya klik pada link nickname tersebut.

b)Atau gunakan nama perempuan dibahagian nickname...hehehehe...teknik yang agak efektif..korang boleh tulis komen seperti "Saya terjumpa link ini http://domainanda.com ,ada sapa2 tahu". Selalunya nickname perempuan akan ramai yang membantu...
2)Jika korang menggunakan pengiklanan di media massa online seperti berita harian korang boleh letakkan tajuk yang agak sensasi seperti "Skandal Nabil Dgn.... ", gunakan nama seakan-akan artis terkenal seperti "Nabil ke,khairul fahmi ke" tetapi tak merujuk kepadanya...kajian yang dibuat, pelawat akan lebih tertarik dengan hal2 gosip atau kontroversi berkaitan artis,selebriti ..gunakan kreativiti korang sendiri...tetapi jaga lah batasan dan budaya korang sebagai rakyat Malaysia..3)Join mana2 forum yang ramai pelawat dan jadi ahli forum tersebut.Cari thread yang berkaitan dan sertai perbincangan post disitu, beri komen yang bersesuaian dengan thread serta tinggalkan link signature yang menghala ke link web korang..yang paling utama sertai thread yg berkaitan dengan web korang,cth jika web korang berkaitan "duit online" "internet Marketing" ,sertai thread tersebut...

4)Buka thread baru di forum yang berkaitan dengan gosip2 artis,selebriti Malaysia atau luar negara dan jangan lupa tinggalkan link signature korang..masukkan video atau gambar sebagai daya tarikan ..rakyat Malaysia memang suka dan "enjoyed" dengan topik2 begini..

4)Gunakan perkhidmatan berbayar - Pay Per Click (PPC) seperti Google Adwords jika korang berkemampuan.Secara ringkasnya,kita membayar untuk mengiklankan web/perkhidmatan di google dan bayaran yang perlu dibuat berdasarkan jumlah klik .5)Korang juga boleh menggunakan kaedah Video Marketing untuk menarik pelawat ke web/blog korang.Pengguna internet cenderung utk melihat video atau gambar semasa melayari internet.Buat video yang berkaitan dengan web/perkhidmatan korang, dan sertakan link web/perkhidmatan korang. 

 6) Gunakan Facebook untuk promosikan korang punya link..cara ini agak berkesan juga saya guna.
Pesan saya, jika ingatkan sesuatu kejayaan jangan kedekut keluarkan modal untuk promosi kerana tanpa promosi belum tentu anda akan berjaya. saya hanya keluarkan modal RM200 sebulan dan pendapatan yang saya terima sebulan agak memuaskan. Korang boleh survey sendiri berapa pendapatan yang telah saya perolehi setiap bulan..  

1 comments:

iftidaliskillah said...

Assalamualaikum nkawan2..

satu tip yg di cari2 oleh setiap newbie FLB seperti sy. anda seorang yg baik kerana sanggup berkongsi tip2 promosi anda ini.

tip sy sering sentiasa di tunggu oleh newbie seperti sy..

FLB adalah program sebenarnya yg patut anda join...

http://www.PeluangDapatDuit.com